Τοποθεσία

Πούντα στα Ιταλικά σημαίνει άκρο.
Ονομάστηκε προφανώς έτσι, γιατί απλώνεται στη νότια άκρη του παραδοσιακού ιστού.

Η Ταβέρνα "Μουράγιο" βρίσκεται στο δρόμο για την Πούντα, την πιο γραφική, ίσως, περιοχή της παραλίας του Πόρου, που έχει κρατήσει, όσο είναι δυνατόν, αναλλοίωτα τα στοιχεία του παλιού Πόρου, είτε αυτά είναι σπίτια, είτε είναι ψαροκάϊκα και καϊκες.

Η γειτονιά των ψαράδων, της ταβέρνας και του “ποριώτικου χασάπικου”.
Η μακρόστενη αλάνα της νυχτερινής διασκέδασης που αγαπήθηκε από τον κόσμο, για την αυθεντικότητα και την ατίθαση καρδιά της.

Η Πούντα η αυθεντική
Ψαρόβαρκες και κότερα που κουνιούνται τεμπέλικα στη σειρά.
Νωθρές γάτες που χαζεύουν τον ψαρά, να μπαλώνει τα δίχτυα του.
Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που συναντάς στην Πούντα, όταν ο ήλιος είναι ακόμη ψηλά. Όταν δηλαδή η γειτονιά κοιμάται…
Γιατί η Πούντα ξεκουράζεται τη μέρα και ζωντανεύει τη νύχτα!

Οι παλιοί θυμούνται ότι κάθε βράδυ στηνότανε στην παραλία της Πούντας ένα τρελό γλέντι. Ο κόσμος κατέβαινε εκεί για να φλερτάρει, να χορέψει και να γλεντήσει, στις γραφικές ταβέρνες, και αργότερα στα bar και στα club.

Σήμερα η Πούντα, παραμένει η αγαπημένη γειτονιά, που συγκεντρώνει όλη τη νυχτερινή διασκέδαση του νησιού. Ιδανική περιοχή για περπάτημα και χαλάρωμα, μακριά από τη βουή και τα φώτα του κέντρου της παραλίας.

Τα μαγαζιά της, ακόμα και σήμερα, διατηρούν το στίγμα της αυθεντικότητας που την χαρακτηρίζει. Κάθε βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας σε τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα και μετά τα μεσάνυχτα τα μπαράκια σας περιμένουν για να απολαύσετε το ποτό σας και τη μοναδική αύρα της περιοχής.

Όταν βρεθείτε στον Πόρο, μη μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε που θα πάτε το βράδυ να διασκεδάσετε. Όλοι θα σας στείλουν στην Πούντα.